Hír hozzáadása
Pár szóban
2002 októberében alakult meg a Szegedi Lisztérzékenyek Klubja, majd 2003 szeptemberétől non-profit egyesületként tevékenykedünk, „Cöli” Lisztérzékenyek Közhasznú Egyesülete néven.

Hazánk lakosságának hozzávetőlegesen 1%-a coeliákiás (lisztérzékeny). Egyesületünk azért alakult meg, hogy segítsünk azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek, akiknél a szakorvosok lisztérzékenységet diagnosztizálnak.

Egyesületünk célja, hogy segítséget nyújtson a lisztérzékenységben szenvedőknek, akik úgy érzik, egyedül tanácstalanok állapotukkal kapcsolatban, illetve a betegséggel kapcsolatos életmód-tanácsadást, és személyre szabott segítséget nyújtsunk (receptek, juttatásokról tájékoztatás...), hogy a lisztérzékenységgel együtt is teljes értékű életet tudjanak élni.

Főbb tevékenységeink:
Orvosi előadások szervezése a lisztérzékenységről, jelenlegi kutatások eredményeiről
Ismertetők, tájékoztatók, szórólapok készítése, továbbítása
Szakirányú irodalom beszerzése és megismertetése
Gluténmentes termékek felkutatása
Termékbemutatók szervezése
Gluténmentes receptek egymás közti cseréje
Folyamatos kapcsolattartás klinikai gasztroenterológusokkal, dietetikusokkal
Aktuálisan felmerülő kérdések, problémák megbeszélése
Az ország többi lisztérzékeny szervezetével való folyamatos kapcsolattartás
Részvétel a testvérszervezetek rendezvényein
Éves országos találkozó szervezése Szegeden (Szegedi Lisztérzékeny Nap, minden év októberében)
Tagjainknak illetve családtagjaik részére szabadidős programokat szervezünk, például bográcsos főzés, hajókirándulás, természetjárás... – ezek a programok elősegítik a lisztérzékeny fiatalok beilleszkedését, illetve ezáltal nagyobb ismertséget kap a lisztérzékenyek életre szóló diétája
Szorgalmazzuk a szűrővizsgálatok minél fiatalabb korban való elvégzését.

Egyelőre nincs meghírdetve új esemény
#3b7c9c #3b7c9c #3b7c9c
#3b7c9c