ARANYGALUSKA
Hozzávalók:
  • 2,0 dkg élesztő
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 db egész tojás és 1 sárgája
  • 2,5 dl langyos tej
  • késhegynyi só
  • 30,0 dkg Hammer Mühle Mehl-Mix hell
  • 2 evőkanál olvasztott margarin
  • 20,0 dkg durvára darált dió
  • 10,0 dkg kristálycukor
  • Mazsola
  • Kb. 3,0 literes sötőforma / jénai
Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük, hőálló edényben vizet teszünk a sütőtér aljába.
A keverőtálban felfuttatjuk az élesztőt langyos, cukros tejben.
Hozzáadjuk a lisztet, sót, tojásokat, legvégül a 2 evőkanálnyi olvasztott margarint.
Simára kidolgozzuk a kalácstésztát.

A sütőformát kikenjük margarinnal.
A darált diót összekeverjük a kristálycukorral, mazsolával.
A tésztából olvasztott margarinba mártott teáskanál segítségével galuskákat szaggatunk. Megforgatjuk a gombócokat az olvasztott margarinban, majd a cukros, mazsolás, dióban.
A galuskákat a sütőformába tesszük szorosan egymás mellé.

Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.

Tálalhatjuk borsodóval, vaníliaöntettel, vagy készíthetünk vaníliapudingot.
A pudingot 0,5 l tej helyett 0,7 l tejből készítsük, így hígabb, öntetszerűbb lesz.
Ha főzés után letakarjuk nem „bőrösödik” be a teteje.

Jó étvágyat!

Készítette: Balázs Ági




Egyelőre nincs meghírdetve új esemény
#3b7c9c #3b7c9c #3b7c9c
#3b7c9c