BOGÁTA CICATORTÁJA
Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál víz
  • 12 ek. kukoricakeményítő (vagy GM pudingpor)
  • 8 ek. cukor
Elkészítés:

A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral habosra kevertem, óvarosan
beleforgattam a tojásfehérjéből vert habot és kanalanként a lisztet.
Margarinnal kikent (és GM zsemlemorzsával megszórt) kapcsos
tortaformába töltöttem és előmelegített sütőben 180 fokon
megsütöttem.
Amikor kihűlt, középen elvágtam (hogy majd a krémet beletölthessem).
A kerek tortalapra gondolatban egy dundi cicafejet rajzoltam, és a
fölösleges részeket levágtam (a fülei között és mellett).

Krém:
25 dkg gm margarint 15 dkg cukorral habosra kevertem (géppel) és
hozzáadtam 25 dkg gm gesztenyemasszát. Felnőttek esetén mehetne
bele 1-2 ek. rum is, de anélkül is jó.

A tortát megtöltöttem krémmel. később rájöttem, hogy a két lap közé,
a krém alá-fölé is tehettem volna meggyet. Majd legközelebb.

A cica szeme és orra egy-egy meggyszem, és a torta oldalát is
körberaktam meggyszemekkel.

Néhány kocka GM tortabevonócsokit mikróban alacsony fokozaton
felolvasztottam, és sarkán kivágott zacskóba töltöttem. Ezzel rajzoltam
meg az arcát. (Nem szabad nagyon felforrósítani, inkább lassan,
többször megkeverve.)

Készítette: Kovácsné Véber Eszter




Egyelőre nincs meghírdetve új esemény
#3b7c9c #3b7c9c #3b7c9c
#3b7c9c