MÁRVÁNYKALÁCS
Hozzávalók:
  • 25,0 dkg gluténmentes kenyérliszt
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 egész tojás
  • 2,5 dkg margarin
  • 1 evőkanál (arany kakaó) kakaópor
  • Margarin a forma kikenéséhez
Elkészítés:

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd - a kakaó kivételével-a hozzávalókat simára keverjük robotgép segítségével.
Margarinnal kikent formába öntjük a massza háromnegyed részét.
A maradékhoz hozzákeverjük a kakaóport, és a formába önjük azt is. Lazán elrendezzük, majd kb. 30 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőben 200 C fokon tűpróbáig sütjük.
Ha a sütőtérben vizet párologtatunk szebb lesz a péksütemény.

Jó étvágyat!

Készítette: Balázs Ági




Egyelőre nincs meghírdetve új esemény
#3b7c9c #3b7c9c #3b7c9c
#3b7c9c