TEJ ÉS TOJÁSMENTES KELT TÉSZTA
Hozzávalók:
  • 1 kg liszt (legjobb a félfogós)
  • 6 dl langyos víz
  • 5 dkg élesztő (kovászt készíteni)
  • 3 evőkanál cukor (kalácshoz, édes tésztákhoz 6 evők.)
  • 1 evőkanál só (édes tésztához 3 mokkás kan.)
  • 15 dkg. Liga margarin olvasztva
  • 1 dl. olaj
Elkészítés:

1 kg liszt (legjobb a félfogós)
6 dl langyos víz
5 dkg élesztő (kovászt készíteni)
3 evőkanál cukor (kalácshoz, édes tésztákhoz 6 evők.)
1 evőkanál só (édes tésztához 3 mokkás kan.)
15 dkg. Liga margarin olvasztva
1 dl. olaj

Elkészítés: 2x dagasztani, sóskifli készítésénél 1/2 kg tésztából 4 lapostányérnyi
lapot nyújtunk, 8 részre osztjuk a lapokat, olvasztott vajjal kenjük,
felsodorjuk, tetejére olvasztott vaj, só kerül.


Ebböl a tésztából készülhet a cukor, só arány változtatásával édes süti
is, pl. beigli, kalács, fánk, stb.

Nagyon finom recept.
Jó étvágyat hozzá!

Készítette: Ábrahámné Kósa Gabriella




Egyelőre nincs meghírdetve új esemény
#3b7c9c #3b7c9c #3b7c9c
#3b7c9c