MEGGYES PISKÓTA
Hozzávalók:
  • 4 egész tojás
  • 16 dkg cukor
  • 16 dkg liszt ( lehet Coelipan vagy Optimum kenyérliszt)
  • Csipetnyi szódabikarbóna
  • 16 dkg puha margarin
  • Kb.25 szem magozott meggy
  • Teáskanálnyi liszt
  • Porcukor
  • Zsiradék a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:

A 4 tojás fehérjét felverjük habnak, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, tojássárgáját, szódabikarbónával kevert lisztet majd végül a margarint.

A kikent, liszttel beszórt kisméretű tepsiben elsimítjuk a masszát, majd a kimagozott, enyhén lisztezett meggyet beleszórjuk.
Előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.

Amennyiben nagyobb adagot akarunk sütni :
+ 1 tojás és 5-5 dkg a többi hozzávalóból.
FONTOS: A szeletelést érdemes fa-, vagy műanyag késsel végezni, mert a fém és a meggy érintkezésénél szürkés színű lesz a piskóta.

Készítette: Balázs Ági




Egyelőre nincs meghírdetve új esemény
#3b7c9c #3b7c9c #3b7c9c
#3b7c9c