ALMATORTA
Hozzávalók:
  • 50 dkg alma (ha nagyon lédús, jól ki kell nyomni!)
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • mazsola (őrölt fahéj)
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:

A megmosott, megtisztított almát lereszeljük. Összekeverjük a megmosott, vízbe áztatott mazsolával, a liszttel, a cukorral (a fahéjjal) és a szódabikarbónával.
Zsiradékkal kikent, kukoricaliszttel kilisztezett tortaformába tesszük, és előmelegitett sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. (Ha nagyon pirul a teteje, fóliával takarjuk le. Ha szabad tojást fogyasztani, akkor még 1 tojást is keverjünk a masszához.)

Jó étvágyat!

Készítette: Balázs Ági




Egyelőre nincs meghírdetve új esemény
#3b7c9c #3b7c9c #3b7c9c
#3b7c9c